Ανακάλυψε τα Buddha Bowls!

BUDDHA BOWL
Το Buddha bowl ή αλλιώς μπολ του Βούδα είναι μια σχετικά καινούρια τάση που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας.

ΒΑΛΤΕ ΧΡΩΜΑ, ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ BOWL!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ BUDDHA BOWLS;

Το Buddha bowl ή αλλιώς μπολ του Βούδα είναι μια σχετικά καινούρια τάση που έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Αν είσαι λάτρης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ακολουθείς λογαριασμούς fitness και διατροφής σίγουρα θα τα έχεις ξεχωρίσει λόγω των πολλών χρωμάτων του και την ποικιλία των υλικών!

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ;

Από πού όμως πήραν το όνομα τους; Λέγεται ότι ξεκίνησαν ως ένα χορτοφαγικό πιάτο της Κινεζικής, βουδιστικής κουζίνας. Περνώντας όμως τα σύνορα της Ασίας εξελίχθηκε καθώς προστέθηκαν κρέατα & ψάρια. Βασίζεται στη αρχή του: «του να τρως μόνο όσο χωράει το μπολ!» Ένα μπολ γεμάτο γεύσεις, υφές και χρώματα και ολοκληρωμένη θρεπτική αξία καθώς συνδυάζει και τα 3 μακροθρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λιπαρά.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ BUDDHA BOWL;

  • Όλα ξεκινούν από τη βάση που συνήθως είναι ένα αμυλούχο τρόφιμο όπως ρύζι, φαγόπυρο, κινόα, γλυκοπατάτα, καλαμπόκι και άλλα που θα δώσουν την απαραίτητη ενέργεια.
  • Πρόσθεσε πολύχρωμα φρούτα/λαχανικά που όχι μόνο θα προσδώσουν χρώμα, ζωντάνια, ελκυστικότητα και διαφορετικές υφές στο μπόλ σου, αλλά βιταμίνες και αντιοξειδωτικά!
  • Συνέχισε με μία πηγή φυτικής/ζωικής πρωτεΐνης όπως άπαχο κρέας, αυγό, όσπρια, τόφου κ.α.
  • Ολοκλήρωσε με μια πηγή καλών λιπαρών (μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα). Ένα ελαφρύ dressing με βάση το ελαιόλαδο, ταχίνι, αβοκάντο ή ξηροί καρποί θα απογειώσουν το μπολ σου!

ΘΕΩΡΕιΤΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ;

Ένα γεύμα για να θεωρηθεί ολοκληρωμένο πρέπει να περιλαμβάνει και τα 3 μακροθρεπτικά συστατικά που αναφέρθηκαν παραπάνω, Δεδομένου ότι θα φτιάξεις το μπολ σου με αυτά τότε τα Buddha Bowls αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής καθώς συνδυάζουν την απαραίτητη ποιότητα αλλά και ποσότητα για να καλύψουν τις ανάγκες σου.

BUDDHA BOWL ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ….ΓΙΝΕΤΑΙ;

Καταναλώνοντας το θα μπορούσε να βοηθήσει τόσο στην απώλεια όσο και στην διατήρηση του σωματικού βάρους. Δεδομένου ότι η προσθήκη δημητριακών ολικής, λαχανικών, φρούτων θα αυξήσει την ημερήσια πρόσληψη των φυτικών ινών, ενισχύοντας τόσο το αίσθημα του κορεσμού, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, τα Buddha Bowls είναι σύμμαχός σου στη σωστή απώλεια βάρους! Σε συνδυασμό επίσης με την καλή πηγή πρωτεΐνης ενισχύεται και το αίσθημα κορεσμού περεταίρω, που σημαίνει ότι δεν πεινάμε τόσο πολύ παρότι η διατροφή μας έχει θερμιδικό έλλειμμα. Επίσης το μπόλ έχει και περιορισμένες διαστάσεις οπότε δεν μπορούμε να ξεφύγουμε και στην ποσότητα! Άλλος ένας λόγος να το εντάξεις στη διατροφή σου!

«Εσύ ακόμη να το δοκιμάσεις;;»